Mini Cart

Woouf

Woouf är en spansk designstudio. Den startades i Barcelona av Alice Penaud samt Pablo Martinez 2008 och den är inriktad på att skapa funktionsriktiga och nya spännande produkter och design. Man kan även köpa sina saccosäckar eller andra designprodukter med rabattkod.

De två har en lång karriär inom mode och man inriktar sig på saccosäckar, med speciell design, designprylar och unika coola möbler med egen stil.

Woouf kreativ design

Woouf hämtar ofta sin inspiration och design från helt vardagliga ting. Man har en speciell förkärlek till att skapa produkter och designer från helt vitt skilda områden, så sittpuffar, dynor och annat kan ha mönster från tex korvar och hamburgare. Allt för att det ser coolt ut och gör sig bra i hemmet. Unik design och nya spännande mönster är deras melodi.

Det är starka produkter och stilar som är slående och många inreder sina barnrum med deras produkter för de är färgstarka och häftiga.

Wooufs produkter lägger sitt fokus på att produkterna skall vara mycket funktionsdugliga samt av hög kvalitet. Designstudion låter kreativiteten flöda och skapar riktigt tuffa och härliga produkter som tillverkas i Barcelona och skeppas ut till ca 25 länder världen över.

Woouf – Spansk designstudio

Continue Reading

Webshoppar för inredning

Intresset för heminredning har ökat enormt de senaste åren och samtidigt blir det också mer vanligt att att man klickar hem sina varor på nätet. Du kan sitta hemma i lugn och ro, titta och inspireras av det
stora utbudet som finns här.

Du kan titta när som helst på dygnet och du slipper dessutom springa runt i olika butiker på stan. Här har vi plockat ihop en lista på sajter med olika stilar och trender. Oavsett vilken stil du har nu eller är nyfiken på så kommer du med all säkerhet att hitta många fina guldkorn.

Olsson & Jensen

Här hittar du vintagemöbler, glas och porslin, textilier, allehanda småsaker, sköna mattor och mycket mer. Bohemisk inredning som bara måste ses. Hemsidan är ren och snygg. Du hittar massa fina inredningsprylar här.

webbutiker pa natet

Fine little day

Här finns det mesta, allt från träslevar och kökshanddukar till vattenfärger och sjalhängare. Det är hög kvalitet på sortimentet, som har lekfulla mönster och mycket naturtema. Hemsidan är av lite äldre design, men sortimentet håller hög klass.

Rum21

En av de största och mest exklusiva webshopparna. Är du ute efter modern design med högsta kvalitet har du kommit helt rätt. Möbler, belysning, och snygga inredningsdetaljer. Denna hemsida har verkligen allt inom designprylar.

Blocket

Vi känner nog alla till Blocket, det behöver ingen närmare presentation. Vi kan köpa allt här. Vad du än behöver kommer det att dyka upp här. Och man kan för det mesta förhandla fram ett bra pris så att alla blir nöjda.

Glöm inte att om du tröttnar på dina egna saker kan du själv sälja det vidare här. Återbruk är alltid bra.

Refurn

Denna sajt säljer enbart second hand. Och de säljer allt. Gå in och kolla, här kan du hitta hitta saker du inte ens visste att du behövde.

Oscar & Clothilde

Vackra och exklusiva möbler och inredningsdetaljer från hela världen och från olika tidsepoker. Vill du ha en personlig och klassisk stil och känsla i ditt hem är Oscar & Clothilde det rätta för dig.

Artilleriet

En av Sveriges ledande inredningssajter, som besöks av alla som vill ha
klass och stil på sin heminredning. Sortimentet består av både vintage och
nydesignade produkter.

Ellos home

Alla har nog någon gång skickat efter från Ellos. De har en egen inredningsaffär på nätet, Ellos home. Här finns det mesta man kan behöva i sitt hem, till bra priser dessutom. Stilen är jordnära och naturlig.

Dusty deco

En kaxig möbelaffär placerad i en källare i Hornstull i Stockholm. Som tur är har de även en webshop så alla kan ta del av deras härliga utbud. Här finns både vintage och nydesignat, allt från prydnadsföremål till möbler.

Brandstationen

Allt från leoparder i porslin och solspeglar till bambusoffor och sittpuffar. På denna underbara sajt kan du få inspiration och de mest fantastiska idéerna.

Detta var vår lista på några av alla de webshoppar som finns, och som vi tycker är värda att kika in på.

Webbutiker med inredning och design på nätet

Continue Reading

Snygg design från Spanien

Det har i många år varit modernt och inne med vit inredning i våra hem. Tycker ni om det ska ni givetvis ha det. Men känner ni att ni vill prova på något nytt, få in lite mer färg och en mer annorlunda stil, ska ni kanske prova på den spanska stilen och designen.

Tänk inte så mycket vad andra ska tänka och tycka, gör det du känner för och ta in mer av den sköna sydeuropeiska känslan. Vi har nog alla sett de inbjudande spanska husen, som ser så hemtrevliga ut.

Spansk design - Design från Spanien

Många av husen har en åldrig charm, blommor i alla dess färger pryder utsidan, man känner ett skönt lugn och man vill bara gå in för att se hur livet ser ut därinne.

Det är mycket naturfärger i den spanska stilen. Det är mycket senapsgult, pinjegrönt, teracotta och för att inte tala om den starka djupa blåa färgen. Även urblekt grönt och blått går igen i den spanska färgskalan. Som du förstår är den spanska stilen något helt annat än den vita strikta svenska stilen. Här följer lite enkla råd om du vill ha lite Spanien i ditt hem.

Väggar

Vill du ha Medelhavskänsla väljer du mellan terracotta, orange, gult, grönt, blått och brunt. Måla gärna med en färg som har struktur i sig. Du kan dra över med spackel eller putsa väggarna grovt. Det gör inget om det ser gammalt ut, det är bara charmigt.

Du kan även prova med en s k colour wash, där du först målar med en ljus ton, därefter målar du med en utspädd mörkare ton. Ta sedan en trasa eller en pensel och dra slumpmässigt över väggen. Resultatet blir helt fantastiskt.

Golv

Här är det hårt trägolv, kakelplattor i keramik eller terracottaplattor som gäller. Vill du ha en matta väljer du en färgstark skön matta för att få det extra mysiga. Heltäckande matta är totalförbjudet.

Möbler

Rustika, stabila möbler i hårt trä som håller i all evighet. Tänk dig ett stort köksbord med en tjock skiva med märken efter olika händelser i livet. Detta är historia. Välj hög kvalitet och du bevarar både möbler och minnen.

Tyger

I Spanien är det vanligare med träluckor och träjalusier för fönstren än med gardiner. Kanske beror det på att man vill ha det svalare inomhus, och då kanske träluckor håller tillbaka värmen. Väggarna pryds däremot ofta med bonader av alla de slag.

Vackra sängöverkast och fina sjalar är också vanliga i spanska hem. Detta är en sed från förr som håller i sig än idag, då de ville visa sitt välstånd genom att visa sina vackra överkast.

Accessoarer

Föremål i järn, t ex ljusstakar, lampor och snirkliga ornament att pryda hemmet med är något som verkligen passar in i den spanska stilen. Ta gärna kontakt med en duktig smed om du har egna idéer.

Trädgården

Här är det bara dina önskemål som styr. Du väljer bara de växter och blommor du tycker om. Bry dig inte om att det ska färgmatchas och att det ena ska passa med det andra.

Välj helt fritt efter dina önskemål och få den härliga färgsprakande trädgård, eller balkong, som både du och alla fjärilar och humlor vill vistas i. Gör lika när du väljer krukor och urnor, ta bara dem du tycker är fina. Detta är ditt spanska paradis och du kommer att älska det.

Spansk design – Design från Spanien

Continue Reading

Balkongen i fokus med rätt designprylar

Nu är det hög tid att börja tänka på utelivet på balkongen. Du kanske vill göra om helt, eller bara ha lite nya fräscha detaljer. Då de flesta balkonger har begränsad yta så är det bästa att ha små lätta möbler som är enkla att flytta runt.

Det finns ju så mycket att välja på, utbudet blir allt större eftersom fler människor upptäcker det enkla och sköna livet ute på balkongen. Och man måste anpassa möblemanget efter ytan helt enkelt.

Designa din balkong

Ett balkongbord är ett måste. Var ska du annars ställa din kaffekopp?

Du kan välja ett litet runt bord, de har för det mesta ett stödjande ben i mitten. Fyrkantiga bord med ett ben i varje hörn passar inte på en liten yta då benen tar en massa plats. Ett annat alternativ är det praktiska hängande balkongbordet. Du hänger detta enkelt över balkongräcket och om du vill ta bort det lyfter du bara av det lika fort. Så smart och så enkelt.

Om du bara har en liten s k fransk balkong kan du iallafall njuta av utelivet och t ex äta din frukost tillsammans med morgonsolen. Inred med tjocka dynor och många kuddar på golvet, eller ha en liten soffa där du kan krypa upp i. Öppna upp dörrarna på vid gavel och du har det lika skönt som på en vanlig balkong.

Det är ingenting som säger att en balkong måste vara vit, ljus eller träfärgad, som de flesta ju är. Varför inte gå emot strömmen och ge din balkong ett lyft genom att måla den i din favoritfärg. Bry dig inte om vad andra tycker och tänker. Det är din balkong och det är du som ska vistas där.

Det viktigaste har vi sparat till sist. Blommorna och växterna.

Du kan odla nästan allt på en balkong. Bara i mindre skala. Blommor, kryddor, bär och frukter. Slingrande växter utmed väggar och räcken.

Sätt balkonglådorna inåt din balkong så ser du blomsterfägringen mycket bättre. Det är ju trots allt du som ska glädjas åt blomsterprakten.

Och tänk så härligt att sitta där och bara kunna plocka några solvarma tomater eller jordgubbar. Vill du ha ett växthus så går det alldeles utmärkt. De finns i alla storlekar och utföranden. Bara att välja vad som passar bäst till din balkong.

Det är dags nu att öppna dörrarna och kliva ut på våra balkonger.

Designa din balkong med rätt prylar

Continue Reading

Homestyling är här för att stanna!

Detta fina begrepp kommer från Amerika, som så mycket annat här i världen. Homestyling innebär att man dekorerar sitt hem med nya desginprylar samt iordningställer sitt hem för en försäljning på bästa sätt.

Med rätt design och de tips du ser här nedan, så kan du verkligen skapa en fin känsla av kvalitet när du skall sälja din bostad.

1. Se till att måla om

det finns inget som gör så stor skillnad i ett hem som att måla om väggar, tak och annat. Det är en relativt billig investering och gör din Homestyling ett snäpp bättre såklart. Att måla om en vägg eller två gör stor skillnad. Se till att du väljer bra färg samt inte snålar med förarbetet. det skall vara gångbara färger som tilltalar så många personer som möjligt. Du målar om på en helg eller två och behöver inte ens bära ut möbler om du gör det på rätt sätt.

Homestyling tips och rad

2. Gör om på väggarna

Med en vacker tavla eller bård, så blir väggen som ny. Det lyfter verkligen ett rum när du använder snygga tavlor eller en snygg bård i vackra färger. Målar du själv eller köper in gör ingen skillnad bara det är snyggt, effektivt och vackert.

3. Skapa en bra belysning

Rätt belsyning gör hela skillnaden brukar många säga. Det är en stor del av en lyckad Homestyling kan jag lugnt berätta. Har du bra belysning, så skapar ju öjuset vissa stämningar. Du kan ju även styra detta och verkligen se till att fokuserar på en bra belysning när du gör om ditt hem. Välj hellre fler små nätta snygga belysningar än några enstaka stora. Snygga designlampor gör underverk!

4. Kuddar, filtar och prydnadskuddar

Ser man på designprogram på TV, så utgör kuddar, filtar och textilier en stor del av Homestyling. det är helt rätt. Rätt designprylar kan verkligen lyfta din styling till att bli top notch om man så säger. Du kan ju använda vilka överdrag på kuddarna du vill och textilier lyfter ju verkligen ett rum ifall de läggs fram på rätt sätt.

5. Mattor och gardiner

En vacker matta och rätt gardiner lyfter vilket hem som helst. Oavsett om du skall sälja det eller inte. Ingen Homestyling är komplett utan nya mattor och nya snygga gardiner. Det lyfter golvet och gör tråkiga fönster som nya liksom. Rätt gardin ger så mycket i ett rum. Du kan verkligen piffa upp med rätt mattor och nya fräscha gardiner. Byt ut allt efter säsong om du vill och det ger ett helt annat helhetsintryck när du skapar ditt hem med denna typen av snygga designprylar.

6. Snygga foton och tavlor

Med rätt tavlor så berättar du en fin historia i ditt hem. Med rätt foton kan du skapa coola och snygga effekter vad gäller Homestyling. Det finns ju enormt vackra bilder som du kan använda dig av för att skapa en viss känsla i ett hem. Skall du sälja det, så spelar ju självklart tavlor och foton en stor del i hur besökarna och de potentiella köparna skall uppfatta ditt hem. Låt fantasin flöda och använd dig av vackra ramar till dina bilder och tavlor såklart.

detta var några av våra bästa tips och råd vad gäller en bra och snygg Homestyling!

Homestyling – Tips och råd på Internet

Continue Reading

Information om lampor och belysning

Ersätt vanlig strömbrytare med sensor-strömbrytare, byt din takarmatur mot en modern armatur med HF-sensor eller låt sensorer styra dina befintliga armaturer – inomhus såväl som utomhus. Steinels sensorarmaturer gör det möjligt att styra armaturer individuellt eller i grupp. Design både inne och ute är det nya svarta.

Det innebär att t.ex. hela trapphuset inte alltid behöver tändas upp. Armaturerna tänds istället i takt med att du förflyttar dig i fastigheten – vilket ger maximal energibesparing.

Ljussätta utomhus

Ett vackert träd blir ännu vackrare om dess krona belyses underifrån. Din gångväg till entrédörren kan belysas för att välkomna dig och besökare. Njut av sommarkvällarna med belysning, nersänkta i trädäck eller stenläggning. Se hur snön gnistrar mot dina belysningspunkter i trädgården.

Om belysning ovh ljussattning

Det blir allt populärare att ljussätta sin trädgård eller uteplats. Vi människor gillar våra utomhusmiljöer och vi kan få ut mer av dem genom att belysa på utvalda ställen. Trädgården blir som ett extra rum med spännande belysning, som ger djup åt utemiljön.

Det känns extra välkommet att komma hem till bostaden när vi möts av en upplyst trädgård. Genom att använda energisnål och miljövänlig LED-teknik är det lätt att lyckas. Lysdiodtekniken har också en väldigt lång livslängd.

Börja planera vad du vill få ut av utomhusbelysningen. Fundera på om du vill skapa praktiskt nattbelysning eller dramatiska miljöer. Var är det mörkt idag? Hur kan du komplettera befintlig belysning? Var vill du mer ljus och på vilka objekt?

Effektfull belysning

Belysning blir mer effektfull när du har något objekt att belysa. Välj olika spridningsvinklar för att få fram det objekt du vill belysa, bredstrålande till det stora trädet, men smalstrålande till den lilla busken.

Skapa spännande miljöer genom att belysa från olika vinklar. Placera ledljus längs ett räcke eller ljusslinga under taken för mjukt släpljus. Belys gärna din damm. Ett belyst plank eller fasad ger ljuseffekt på ett mjukt sätt ut i trädgården. Placera om möjligt gärna armaturerna dolda.

Anslut gärna till skymningsrelä för automatisk tändning/släckning eller installera timerfunktion.

Varmvita LEd-ljuskällor

Idag finns det behagligt varmvita LED-ljuskällor, som ger en välkomnande ljus. Det finns även möjlighet att skapa med färg, då LED-belysning kan fås i olika färger. Ett stort träd kan få en mäktig effekt om det belyses med en LED-strålkastare med vitt sken.

Tänk på att skapa harmoniska färgskiftningar. En vit eller ljus fasad blir riktigt läcker när den belyses med gnistrande vitt ljus. Lysdiodstekniken gör att du kan få ett flertal belysningspunkter i trädgården och endast förbruka 10-30 Watt.

Det finns produkter med solceller, men tyvärr blir du ofta besviken på ljusstyrkan. Satsa på kvalitetsprodukter avsedda för 12V eller 230V, som håller många år i en tuff utomhusmiljö.

För vanlig utomhusanvändning skall produkterna ha erforderlig skydd mot väta, benämns IP44. Högre sk IP-klass ger större skydd mot väta. Vidare skall produkterna vara CE-märkta. Tänk på säkerheten med att fasta installationer för 230V skall göras av elektriker.

Om belysning och lampor

Continue Reading

Välj bland mängder av taklampor

Taklampor är monterade i taket av ett rum för att ge utrymmet en jämn belysning. Det finns olika typer av taklampor såsom ljuskronor, pendellampor, inbyggda LED-lampor, plafondlampor, spotlights osv.

Ljuskronor är dekorativa lampor som används för att dekorera tak och ge en exklusiv belysning som passar rummets storlek så att hela rummet blir väl belyst. Ljuskronor har minst tre lamphållare och ända upp till 20-30 stycken. Vissa har lampskärmar gjorda i tyg eller papper för att dämpa det intensiva ljuset.

Billiga taklampor

De flesta taklampor har någon form av skärm eller skydd gjort av glas, kristall eller fiber. Äldre, mer traditionella varianter har metallarmatur som passar alla typer av glödlampor medan mer moderna har fiberarmaturer som är särskilt gjorda för lågenergilampor.

Ljus – och kristallkronor

Ljus- och kristallkronor är dekorativa fixturer som vanligtvis är förgrenade och har från tre till över trettio lamphållare med metall-, glas, kristall- eller keramikutsmyckning. De har använts sedan medeltiden och belysningen från ljuskronan främjas av att ljuset reflekteras genom utsmyckningarna. Stora salar på hotell, offentliga byggnader och gallerier är nästan alltid inredda med överdådiga ljuskronor. Vissa har fortfarande ljuskronor med levande ljus.

Pendellampor som taklampa

En annan variant av hängande lampa där armaturen hängs upp med hjälp av långa metallrör eller stavar från taket. De används oftast i rum med högt i tak så att hela rummet blir väl belyst. De ses ofta som belysning över köksbord, i kök eller som hallampa. Pendellampor kan också ha lampskärmar av tyg, papper eller färgat glas.

Inbyggda LED-lampor som taklampa

Inbyggda LED-lampor är en inbyggd belysning som uteslutande används i tak. De kan bestå av en enda stor armatur eller flera små placerade i en viss ordning, de kan även vara utspridda för att ge en jämn belysning. Den här typen av lampa är väldigt populär i kommersiella byggnader.

Plafondlampor som taklampa

Plafondlampor blev mycket populära efter att den moderna belysningen introducerades. Plafondlampor är en typ av taklampa där moderna armaturer har LED-rör som är vrida och välvda för att passa ljussättningen. Plafondlampor kan göras i färgat glas som passar till färgen på väggarna och ger den en trendig och levande uppsyn.

Spotlights som taklampa

Spotlights används även som taklampor i många hem. De flesta korridorer, badrum, kök och matsalar har spotlights i taken för att belysa ett visst område eller objekt med ett fokuserat ljus. I vardagsrum används de ofta för att belysa konstverk eller dekorationer.

Billiga Taklampor – Välj rätt taklampa som belysning

Continue Reading

Vad betyder LED i Led-lampa?

LED är en förkortning av Light Emitting Diode (på svenska Lysdiod) och den uppfanns på 1920 talet av en ryss vid namn Oleg Vladimirovitj Losev. Ljuset i en LED-lampa kommer inte till genom en glödtråd eller av gas utan ljuset skapas genom elektronrörelser i halvledare som sänds i en bestämd våglängd.

Det finns många fördelar med att använda LED-lampor. LED-lampans energiförbrukning är mycket låg, hela 90% lägre än en glödlampas energiförbrukning. Om man jämför livslängden på en LED-lampa med en glödlampan så lever glödlampan i ca. 1 000 timmar medan LED-lampan har en livslängd på minst 50 000 timmar och under rätt förhållanden upp till 100 000 timmar. Lågenergilampan har en livslängd på 8 000 timmar.

Vad ar LED lampa

Har du barn i hemmet är det säkrare att använda LED-lampor då de inte på långa vägar utvecklar lika mycket värme som en vanlig glödlampa. De innehåller dessutom inga farliga ämnen utan är helt utan till exempel bly och kvicksilver.

EU har fått upp ögonen för hur mycket energi vanliga glödlampor förbrukar och de har sedan 2009 avvecklat olika glödlampor varje år sedan dess. Det huvudsakliga syftet med dessa förbud är för att minska utsläppen av koldioxidutsläppen.

Fördelar med LED-lampor

Om man jämför LED-lamporna med lågenergilampor så finns det fler fördelar med LED-lampor. Till exempel så tänds ljuset omedelbart när du tänder en LED-lampa oavsett temperatur medan lågenergilampan kan ha svårt att tändas när det är låga temperaturer.

När en lågenergilampa går sönder bör man vädra rummet i minst en halvtimma efter då det kan bildas ångor av kvicksilver som är farliga för dig. Dammsug aldrig upp de trasiga bitarna. Samla ihop alla glasskärvor och lägg i en burk som du märker med “Kan innehålla kvicksilver”. Golvet torkar du av med en fuktig trasa.

När du använder LED-lampor måste du vara noga med att använda en transformator som har samma spänning eller strömstyrka som lampan.

Hur väljer du rätt LED-lampa?

Från och med 2009 har glödlamporna avvecklats mer och mer. De drar för mycket energi vilket bidrar i slutändan till att det inte är bra för miljön.

Vilken lampa ska du då gå över till. Det finns olika varianter av lampor att välja mellan, lågenergilampan, halogenlampan och LED-lampan. Väljer du att använda dig av LED-lampan och inte vet vilket ljusflöde du ska välja kan du följa denna guide.

Effekt Watt Ljusflöde LED

15           136
25          249
40          470
60          806
75           1055
100         1521
150         2452
200        3452

Här ser du alla våra lampor. Du kan med enkelhet använda LED-lampor tillsammans med många av våra designlampor, taklampor och vägglampor.

Spara med LED

Det finns två stora anledningar till att du bör använda LED-lampor. Dels sänker du dina elenergikostnader så fort du byter från en annan lampa till LED, dels hjälper du miljön och väljer medvetet de alternativet som främjar miljön.

Detta på grund av att LED-lamporna förbrukar mindre el som i sin tur innebär att CO2-utsläppen minskar. De innehåller inte heller miljöfarliga ämnen som bly och kvicksilver.

Efter en uppskattad jämförelse av LED-lampan, glödlampan och lågenergilampan på 50 000 timmar visas följande:

LED-lampan har 50 000 timmars livslängd och drar 3W energi vilket ger en elkostnad på 188 kronor. Lågenergilampan har 8 000 timmars livslängd och drar 7W energi vilket ger en elkostnad på 438 kronor.

Glödlampan har 1000 timmars livslängd och drar 35W energi vilket ger en elkostnad på 2188 kronor. Denna jämförelse visar hur mycket pengar du sparar när du väljer att använda LED-lampor.

Ljussättning med LED-lampor

Ledlampor för utomhusbruk

Hur du väljer att ljussätta är helt upp till dig. Vissa väljer att ljussätta sina hem och trädgårdar väldigt sparsamt medan andra väljer att slå på stort och använda mycket ljus.

Det har blivit mer populärt än någonsin att smycka sin trädgård, uteplats eller hem med vackra lampor och härligt ljus. Det kan förändra hela intrycket av rummet eller platsen, det ger ett annat typ av djup.

Det finns olika frågor du bör ställa dig när du planerar din ljussättning. Vart i rummet behövs det ljus? Vill du komplettera de ljuskällor som finns idag eller vill du skaffa nytt? Vill du belysa några specifika platser som till exempel tavlor eller hyllor? Du kan med fördel fråga i affären vilket ljus som lämpar sig för de olika ändamålen.

LED-lampor finns att köpa i varma ljusa vita färger och även med andra färger som blå, röd med flera. De finns att köpa i olika storlekar vilket gör att du kan använda dem till alla tillfällen. Vill du ha det lugnt och harmoniskt eller spännande och nytänkande? Det finns LED-lampor för alla.

LED belysning utomhus

Belysning utomhus

Idag är det inte bara under vinterhalvåret du ljussätter din trädgård. Idag ser du belysning året runt i träd, buskar, längst med gångar och runt balkongräcket. Du kanske vill ha en stark belysning som lyser upp din garageport eller kanske en mer mysig belysning i trädgården. Väljer du att ljussätta utomhus kan du även njuta av omgivningen under den mörka delen av dygnet.

Det du måste tänka på är att LED-lamporna för utomhusbruk skiljer sig från de du använder inomhus. Du kan alltså inte använda samma lampor. Utomhuslamporna är anpassade efter vädret och tål både regniga och kyliga förhållanden.

Info om LED och LED-lampor

Continue Reading