Balkongen i fokus med rätt designprylar

Nu är det hög tid att börja tänka på utelivet på balkongen. Du kanske vill göra om helt, eller bara ha lite nya fräscha detaljer. Då de flesta balkonger har begränsad yta så är det bästa att ha små lätta möbler som är enkla att flytta runt.

Det finns ju så mycket att välja på, utbudet blir allt större eftersom fler människor upptäcker det enkla och sköna livet ute på balkongen. Och man måste anpassa möblemanget efter ytan helt enkelt.

Designa din balkong

Ett balkongbord är ett måste. Var ska du annars ställa din kaffekopp?

Du kan välja ett litet runt bord, de har för det mesta ett stödjande ben i mitten. Fyrkantiga bord med ett ben i varje hörn passar inte på en liten yta då benen tar en massa plats. Ett annat alternativ är det praktiska hängande balkongbordet. Du hänger detta enkelt över balkongräcket och om du vill ta bort det lyfter du bara av det lika fort. Så smart och så enkelt.

Om du bara har en liten s k fransk balkong kan du iallafall njuta av utelivet och t ex äta din frukost tillsammans med morgonsolen. Inred med tjocka dynor och många kuddar på golvet, eller ha en liten soffa där du kan krypa upp i. Öppna upp dörrarna på vid gavel och du har det lika skönt som på en vanlig balkong.

Det är ingenting som säger att en balkong måste vara vit, ljus eller träfärgad, som de flesta ju är. Varför inte gå emot strömmen och ge din balkong ett lyft genom att måla den i din favoritfärg. Bry dig inte om vad andra tycker och tänker. Det är din balkong och det är du som ska vistas där.

Det viktigaste har vi sparat till sist. Blommorna och växterna.

Du kan odla nästan allt på en balkong. Bara i mindre skala. Blommor, kryddor, bär och frukter. Slingrande växter utmed väggar och räcken.

Sätt balkonglådorna inåt din balkong så ser du blomsterfägringen mycket bättre. Det är ju trots allt du som ska glädjas åt blomsterprakten.

Och tänk så härligt att sitta där och bara kunna plocka några solvarma tomater eller jordgubbar. Vill du ha ett växthus så går det alldeles utmärkt. De finns i alla storlekar och utföranden. Bara att välja vad som passar bäst till din balkong.

Det är dags nu att öppna dörrarna och kliva ut på våra balkonger.

Designa din balkong med rätt prylar