Har du tänkt att renovera eller bygga om ditt kök, eller vill du bara ha lite inspiration om hur du kan förfina köket och göra det snyggare och trendigare? Här tipsar vi om 5 snygga kök och köksdetaljer som kan vara en inspirationskälla för ditt kommande drömkök. Köket har blivit mer än bara ett rum där man lagar mat i, det har blivit lite av en mötesplats i hemmet där man både lagar och äter mat tillsammans. Då behöver köket vara en inspirerande plats. Här visar vi upp några exempel på hur det kan se ut i ett svenskt kök 2019.

Det nordiska köket

Här ser vi ett exempel på det nordiska köket med bänkskivor i marmor, matta gråa skåpsluckor och lådor samt vackra vita porslinsknoppar. Knopparna går att hitta hos Handtagsexperten.

Retro rustikt kök

Här ett rustikt kök med sexkantiga vita kakelplattor och en stor gasspis. Ett retro kök med en härlig rustik känsla.

Upplysta kökshyllor

Tips på hur man kan få till snygga kökshyllor med led-belysning på hyllplanen.  De upplysta hyllplanen har både mat, köksredskap, kokböcker och andra små kul detaljer.

Gammaldags kökhylla

Vill man få till en riktigt gammaldags kökshylla från första delen av förra seklet kan du hitta inspiration på bilden ovan. Med mortel, kaffekvarn och tallrik hängandes i en ögla.

Enkelt & stilrent kök

Ett väldigt basic men ändå stilrent kök med vitt rektangulärt kakel och träbänkskiva. Svårare än så här behöver det inte vara att få till ett fint kök.