Välj bland mängder av taklampor

Taklampor är monterade i taket av ett rum för att ge utrymmet en jämn belysning. Det finns olika typer av taklampor såsom ljuskronor, pendellampor, inbyggda LED-lampor, plafondlampor, spotlights osv.

Ljuskronor är dekorativa lampor som används för att dekorera tak och ge en exklusiv belysning som passar rummets storlek så att hela rummet blir väl belyst. Ljuskronor har minst tre lamphållare och ända upp till 20-30 stycken. Vissa har lampskärmar gjorda i tyg eller papper för att dämpa det intensiva ljuset.

Billiga taklampor

De flesta taklampor har någon form av skärm eller skydd gjort av glas, kristall eller fiber. Äldre, mer traditionella varianter har metallarmatur som passar alla typer av glödlampor medan mer moderna har fiberarmaturer som är särskilt gjorda för lågenergilampor.

Ljus – och kristallkronor

Ljus- och kristallkronor är dekorativa fixturer som vanligtvis är förgrenade och har från tre till över trettio lamphållare med metall-, glas, kristall- eller keramikutsmyckning. De har använts sedan medeltiden och belysningen från ljuskronan främjas av att ljuset reflekteras genom utsmyckningarna. Stora salar på hotell, offentliga byggnader och gallerier är nästan alltid inredda med överdådiga ljuskronor. Vissa har fortfarande ljuskronor med levande ljus.

Pendellampor som taklampa

En annan variant av hängande lampa där armaturen hängs upp med hjälp av långa metallrör eller stavar från taket. De används oftast i rum med högt i tak så att hela rummet blir väl belyst. De ses ofta som belysning över köksbord, i kök eller som hallampa. Pendellampor kan också ha lampskärmar av tyg, papper eller färgat glas.

Inbyggda LED-lampor som taklampa

Inbyggda LED-lampor är en inbyggd belysning som uteslutande används i tak. De kan bestå av en enda stor armatur eller flera små placerade i en viss ordning, de kan även vara utspridda för att ge en jämn belysning. Den här typen av lampa är väldigt populär i kommersiella byggnader.

Plafondlampor som taklampa

Plafondlampor blev mycket populära efter att den moderna belysningen introducerades. Plafondlampor är en typ av taklampa där moderna armaturer har LED-rör som är vrida och välvda för att passa ljussättningen. Plafondlampor kan göras i färgat glas som passar till färgen på väggarna och ger den en trendig och levande uppsyn.

Spotlights som taklampa

Spotlights används även som taklampor i många hem. De flesta korridorer, badrum, kök och matsalar har spotlights i taken för att belysa ett visst område eller objekt med ett fokuserat ljus. I vardagsrum används de ofta för att belysa konstverk eller dekorationer.

Billiga Taklampor – Välj rätt taklampa som belysning